Get the Flash Player to see this rotator.
Home » Saopštenje rezultata foto takmičenja „Kojeg je roda Mir?“

Na konkurs za najbolje fotografije za osnovne i srednje škole iz cijele Bosne i Hercegovine, koji je trajao do 25.02.2017. godine stiglo je 144 prijava s više od 400 fotografija.

Takmičenje je bilo posvećeno ženskim ljudskim pravima, a neke od ponuđenih tema su bile: ravnopravnost spolova, nenasilje, nasilje u porodici, žene i mir, ženska radna prava, marginalizovane grupe (porodilje, samohrane majke, osobe sa invaliditetom).

Upravni odbor Mreže za izgradnju mira je imenovao tročlanu komisiju koja je na osnovu unaprijed utvrđenih kriterijuma ocjenila i odabrala najbolje radove. Krtiterijumi koji su se ocjenjivali su: usklađenost sa temom, umjetnički dojam i tehnički kvalitet.

Komisija je, kroz tri kruga glasanja i konsultacija, odlučila da su ovo nagrađeni o obje kategorije:

Osnovne škole: 
1. mjesto: Amina Čolić, učenica petog razreda OŠ „Hamdija Kreševljaković" Kamberi iz Gradačca za fotografiju „Mir nema rod" 
2. mjesto: Mejrem Hajdarević, učenica šestog razreda Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor"iz Sarajeva za fotografiju „Majčino srce je dječja učionica" 
3. mjesto: Danis Hamzić, učenik četvrtog razreda Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales" iz Mostara za fotografiju "Šaljemo pozdrave svima"

Srednje škole: 
1 mjesto: Armano Merdžić, učenik prvog razreda KŠCa „Ivan Merz" iz Banjaluke za fotografiju „Začarani krug" 
2. mjesto: Nedžad Spahalić, učenik trećeg razreda Međunarodne srednje škole iz Sarajeva za fotografiju „Žena hobotnica"
3. mjesto: Meliha Kovač, učenica trećeg razreda Treće gimnazije iz Sarajeva (Ilidža) za fotografiju „Usudi se progovoriti" 

Za fotografije koje su ušle u drugi krug (37 fotografija) biće organizovano online glasanje na kome će 12 fotografija sa najvišim brojem glasova ući u kalendar za 2018. godinu. 
 ČESTITAMO!

Više informacija: https://www.mreza-mira.net/pro-buducnost/saopstenje-rezultata-foto-takmicenja-kojeg-je-roda-mir/     

Molimo da unesete tekst za pretragu.

Webmail

Javni pozivi, Konkursi...
» 17-Mar-17 12:20
JAVNI NATJEČAJ – GRANT SREDSTVA 2017
...